Júliusi felső vezetői üzenet Scott-tól

Kedves ASEA-üzletépítők!

Ebben a hónapban a fenntarthatóságra koncentrálunk: mind az ASEA, vállalat szempontjából, mind pedig személyes nézőpontból, hiszen úgy élünk, hogy megosztjuk a velünk történteket. Az ASEA kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megismerje és alkalmazza a fenntarthatóság módszereit.

A fenntarthatóság, valamint a munka és a magánélet egyensúlya az élet két olyan fontos összetevője, ami nagy hatással lehet a közérzetünkre és általános egészségünkre. A munka és a magánélet egyensúlya a fenntarthatóság kiemelt eleme. Lényege, hogy meg kell találni az egyensúlyt a munkával kapcsolatos kötelezettségek és a magánélet között. Lehetővé teszi az emberek számára, hogy a munkán kívül figyelmet fordítsanak a saját jóllétükre, kapcsolataikra és személyes érdeklődési körükre. A munka és a magánélet egyensúlyának elérése a munkával kapcsolatos nagyobb megelégedést, alacsonyabb stressz-szintet, jobb mentális és fizikális egészséget, valamint erősebb kapcsolatokat eredményez.

Az ASEA-nál a munka és a magánélet olyan egyensúlyának elérésére törekszünk, amely fenntartható és produktív munkakörnyezetet képes teremteni. Az egyik terület, amely nagy hatással van a dolgozóinkra és a termelékenységre, a rugalmas munkarend. Ide tartozik a rugalmas munkaidő és a távmunka, amely segít az embereknek, hogy jobban kezeljék a személyes és üzleti feladataikat. Ezt az előnyt az üzletépítőink is élvezik. Rugalmasan képesek meghatározni céljaikat és felépíteni vállalkozásukat – nem csak a munkaidejük, de munkafilozófiájuk és -módszereik tekintetében is rugalmasságot élveznek.

Itt van néhány ötlet, amit szeretnék megosztani, és ami üzletépítőként segíthet nektek, hogy fenntarthatóbb tervet készítsetek a munka és a magánélet kiegyensúlyozására.

  1. Határozzátok meg az időgazdálkodási prioritásokat: a hatékony időbeosztás létfontosságú a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtéséhez.
  2. Határozzátok meg a határvonalakat: a munka és magánélet közötti határvonalak egyértelmű meghatározása elengedhetetlen ahhoz, hogy teljesen jelen legyetek az adott pillanatban.
  3. Kommunikáció és támogatás: a hatásos kommunikáció mind otthon, mind a munkahelyen segíthet, hogy megtaláljátok az egyensúlyt és rangsoroljátok a feladatokat, miközben odafigyeltek magatokra.
  4. Öngondoskodás és közérzet: helyezzetek hangsúlyt az öngondoskodásra, hogy fenntartsátok a fizikális, mentális és érzelmi közérzeteteket. Ha odafigyeltek magatokra, produktívabbak lesztek, és hatásosabban lesztek képesek kezelni az élet kihívásait.
  5. Delegáljatok, és kérjetek segítséget: ne habozzatok delegálni a feladatokat vagy szükség esetén segítséget kérni. Működjetek együtt a kollégákkal, és osszátok meg a feladatokat. Ha megtanultok segítséget kérni, csökkenthetitek a stresszt, és arra tudtok figyelni, ami a legfontosabb.
  6. Határozzatok meg reális elvárásokat: el kell fogadnotok, hogy a munka és a magánélet közötti tökéletes egyensúly elérése nem mindig feltétlenül lehetséges.
  7. Rugalmasság és alkalmazkodóképesség: fel kell ismernetek, hogy a munka és a magánélet egyensúlyához kapcsolódó igények idővel változhatnak. A rugalmasság és alkalmazkodóképesség kiemelt fontosságú a fejlődés megfelelő kezeléséhez.

Az ASEA vállalatként idővel fenntarthatóvá vált. Az egyensúly megtalálásával és a fent megosztott javaslatok alkalmazásával olyan sikereket értünk el, amelyek világszerte elősegítik a dolgozóink és üzletépítőink fejlődését. Ne feledjétek, hogy a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése személyre szabott folyamat, és ami az egyik embernél működik, nem feltétlenül jó a másiknak. Élvezzétek az ehhez vezető utat, és teljetek meg hálával. Kiemelkedő erőfeszítéseitek és komoly képességeitek segítenek nekünk abban, hogy olyan vállalatot építsünk fel, amely sok-sok évig sikeres lesz.

Vágjunk bele!

Scott