Júniusi felső vezetői üzenet Chucktól

Kedves ASEA-üzletépítők!

Reméljük, tetszeni fog az ASEA új hírközpontja. A hírközpont célja, hogy az ASEA-hoz kapcsolódó fontos információk és friss hírek központi kiindulópontjaként szolgáljon. Ez a platform a virtuális irodából naprakész információkhoz, erőforrásokhoz, cikkekhez és egyéb anyagokhoz biztosít hozzáférést, hogy közelebb kerüljetek a vállalathoz, a termékekhez és a tudományos hírekhez, és ezáltal segítséget nyújtson a vállalkozásotok növelésében. Bízunk benne, hogy arra fogjátok használni ezt az eszközt, hogy tartsátok a kapcsolatot, és tájékozódjatok az ASEA-nál végbemenő fantasztikus dolgokról.

A hírközpont egyik eleme a felső vezetői üzenet, és az e havi üzenet lényege az együttműködésünk, mint alapérték, és hogy ez miért olyan fontos az üzleti sikerünkhöz.
Szeretnék bemutatni egy fogalmat, aminek a neve Abilene-paradoxon, más néven az abilene-i út. A történet lényege:

A texasi Colemanba látogató család egy forró délután kényelmesen dominózik a tornácon, amíg az apa azt nem javasolja, hogy látogassanak el a 80 km-re levő Abilene-be vacsorára. A feleség azt válaszolja: „Nagyszerű ötlet.” A fiuk, bár aggódik a hosszú, forró út miatt, úgy gondolja, hogy nem akar ellentmondani a csoportnak, és ő is azt mondja: „Részemről rendben. Remélem, hogy a feleségem is akar menni.” A meny (a fiú felesége) pedig azt mondja: „Persze, hogy veletek tartok. Rég nem voltam Abilene-ben.”

Az út forró, poros és hosszú. Az étterembe érkezve azt tapasztalják, hogy az étel épp olyan rossz, mint az út volt. Négy óra múlva kimerülten érkeznek haza.

A meny nem őszinte, amikor azt kérdi: „Nagyszerű út volt, ugye?” A fiú azt mondja, hogy ő tulajdonképpen inkább otthon maradt volna, de velük tartott, mert a többiek mind a hárman olyan lelkesek voltak. Az apa azt mondja: „Én jól elvoltam veletek itthon. Csak azért mentem, hogy nektek jó legyen.” A felesége azt mondja: „Én csak azért mentem, hogy nektek kedvezzek. Ilyen melegben őrültségnek tartottam, hogy útnak induljunk.” Az apa ezután azt mondja, hogy csak azért javasolta, mert azt hitte, hogy a többiek unatkoznak.

A csoport döbbenten hallgat, és azon gondolkozik, hogyan dönthettek egy olyan út mellett, amit senki sem akart. Mindannyian szívesebben üldögéltek volna otthon, de nem ismerték el, amikor lett volna még idejük kiélvezni a délutánt.

Az Abilene-paradoxon olyan jelenség, ami akkor fordul elő, amikor emberek egy csoportja közös megegyezésük alapján olyasvalamit tesz, amely ellentmond a csoportot alkotó egyes emberek kívánságainak vagy véleményének. Ez olyankor történhet meg, amikor az emberek félnek hangot adni a valódi véleményüknek vagy kívánságaiknak, és a konfliktus vagy egyet nem értés elkerülése érdekében inkább követik a többieket.

Az Abilene-paradoxon leküzdésének első lépése, hogy felismerjük a létezését. Ha nem tudunk a problémáról, nem fog megoldódni. Ha tudjuk, hogy mire kell figyelni, és megkérdőjelezzük az egységes véleményeket, lehetőséget teremthetünk arra, hogy az emberek őszintén beszéljenek. Ehhez az szükséges, hogy kapcsolataink és szervezeteink pszichológiailag biztonságosak legyenek.

Az emberek úgy kell, hogy érezzék, hogy nyugodtan hangot adhatnak véleményüknek és aggodalmaiknak, anélkül, hogy megtorlástól kellene tartaniuk. A vezetők felelőssége az olyan környezet megteremtése, amely aktív módon a visszajelzésre bátorít, értékeli a különféle nézőpontokat, és ezáltal nyílt kommunikációra ösztönöz.

Az ASEA együttműködéssel kapcsolatos alapértéke szerint: Célunk, hogy a szervezet minden területén kiaknázzuk a szaktudást. Legnagyobb sikerünket akkor érjük el, amikor közös erővel oldjuk meg a problémákat és együtt érjük el a céljainkat.

Jó néhány éve együtt dolgoztam valakivel, aki sokszor mondta: „Ha mind ugyanazt gondoljuk és ugyanúgy közelítjük meg a dolgokat, akkor csak egyikünkre van szükség”. Akkoriban inkább szellemesnek találtam, de idővel egyre jobban átlátom, hogyan segíthetnek az egyedi vélemények, szempontok és tapasztalatok a megfelelő eredmények elérésében. A nyílt együttműködés egyik legnagyobb veszélye, ha engedjük, hogy az egónk vezérelje álláspontunkat és véleményünket. Ez azt jelenti, hogy az egónk szenvedi meg, ha az álláspontunkat nem teszik magukévá vagy fogadják el.

A mai gyorsan változó és bonyolult üzleti környezetben az együttműködés fontosabb, mint valaha. Csapatként együttműködve sokkal többet tudunk elérni, mint egyedül valaha tudnánk. Az együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználjuk a különféle nézőpontokat, a közös ismereteket, mások készségeit, ugyanakkor elősegíti az innovációt és kreativitást.
Amikor együttműködünk, komoly kihívásokat vagyunk képesek leküzdeni, meg tudjuk oldani a bonyolult problémákat, és el tudjuk érni a közös céljainkat. Támogassuk az együttműködés lehetőségeit, és dolgozzunk együtt egy erősebb, sikeresebb és teljesebb jövőért – mind saját magunk, mind az ASEA számára.

És nem árthat néha megállni, és mindenkitől megkérdezni: „Ugye nem Abilene-be tartunk?”

Köszönettel:
Chuck